Dakar – Dag 5

Vandaag vroeg in het vliegtuig geweest, alles nog eens gecontroleerd, wederom deed de radio het niet, demonteren en demonteren, alle aansluitingen controleren evenals de soldeerpunten. Ze waren weer behoorlijk vies, alles was schoongemaakt, maar de radio was nog niet schoongemaakt.

Alles weer uitgeladen en besloten morgen een nieuwe te bestellen, geen vertrouwen in deze radio. We gingen naar de vluchtdienst en vroegen of we het faxapparaat konden gebruiken om de “klaring” voor verschillende landen aan te vragen en te ontvangen.

De officier kwam met formulieren die we moesten invullen. Na het tellen van de formulieren beseften we dat we voor 17 landen toestemming nodig hadden voor het overvliegen en landen. Hij, de ambtenaar, zou alles in de computer stoppen, die ook het vluchtplan zou versturen, dan zou alles meteen naar de juiste plek gaan. Nu wachten we op de officiële opruimingscijfers, wat dagen kan duren, maar het moeilijkste deel ligt achter ons. Het zijn tot Zuid-Afrika de meest vervelende landen. We moeten nog wachten op de nieuwe radio uit Duitsland. We vonden weer een hotel en de dagen daarna hadden we letterlijk radiostilte.

De bemanning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *