Dakar – Dag 4

Gisteren tijdens het wachten op antwoord van Madam Marie van de FAA, werd Bert in Dakar Airport op het matje geroepen, bij de hoogste autoriteit van de luchthaven.
Piet had zich een beetje verscholen en was zijn dagboek aan het bijwerken.
Eerste vraag van de directeur, hoe hoog hebben jullie gevlogen.
Flightlevel 055 Sir, jullie radio was out of order heb ik vernomen, yes Sir.
Waarom heb je de emergency frequentie niet gebruikt?
Sir….. de radio werkte toch niet!!!! ( dat begreep de goede man niet)
Zijn jullie met lichtsignalen geland?. Nee Sir, we hebben de radio in de vlucht kunnen repareren. Dat gesprek kreeg een wending toen hij de vraag stelde, were you kom from.
Holland Sir. O!!! Holland “yes Sir and do you know that we have an new King Sir”. Laat nu die man zijn uitgenodigd op de NL Ambassade op de receptie ter ere van de kroning van prins Willem Alexander. Het ondervragingsgesprek was direct ten einde, en alle zonden van Bert en Piet werden direct vergeven.
Bert speelt af en toe de clown, en met succes, want hij heeft een speciale Afrikaanse truckendoos, GEDULD!!!!
Gistermiddag na het indienen van het vluchtplan wilden we naar ons vliegtuig lopen om alles te controleren, halfweg werden we ingehaald door de passagiersbus van de luchthaven, we werden weer met de bus met alleen ons als passagier naar ons vliegtuig gebracht, ook dat is Afrika.
Vandaag op tijd op de Airport, inladen, nog een laatste check, bleek de radio niet te werken, via de vliegclub een avionic monteur gebeld die binnen een half uur arriveerde, ondertussen de radio uitgebouwd, de monteur nam de radio mee naar zijn werkplaats en na een kleine 3 uur kwam hij terug met een gerepareerde radio, bleek dat door de vochtigheid bijna alle contacten geoxideerd te zijn.
Te laat om nog te vertrekken, wel van een clublid een tweedehands radio voor backup gekocht. Morgen hopelijk verder, een probleem is het niet, in het weekend kunnen we toch geen toestemming regelen voor Liberia.
Groejes de crew.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *